Distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu va începe în a doua jumătate a lunii aprilie

03 Apr 2022 | scris de A.V.
Distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu va începe în a doua jumătate a lunii aprilie

Deși trebuia să înceapă săptămâna următoare, campania de distribuire a pastilelor de iod către populație va fi amânată pentru a doua parte a lunii aprilie. În spatele acestei decizii se află două motive: refuzul medicilor de familie, care au motivat că această campanie le-ar putea bloca activitatea dar și faptul că Ministerul Sănătății dorește să facă întâi o campanie de informare.

La începutul săptămânii care vine, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu.

În momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile, anunță Ministerul Sănătății.

Campania de informare publică, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Ministerului Sănătății.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie, precizează sursa citată.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră