Vânzarea de valute străine a fost suspendată până pe 9 septembrie în Federația Rusă

09 Mar 2022 | scris de I.D.
 Vânzarea de valute străine a fost suspendată până pe 9 septembrie în Federația Rusă

Vânzarea de valute străine va fi suspendată până pe 9 septembrie, a anunţat miercuri într-un comunicat de presă Banca Centrală a Rusiei, lovită de sancţiuni occidentale fără precedent din cauza ofensivei ruse în Ucraina, transmite AFP preluată de agerpres.ro.

Între 9 martie şi 9 septembrie 2022,”băncile nu vor putea vinde valută străină cetăţenilor”, se arată în comunicat, care adaugă că ruşii vor putea, totuşi, să schimbe valută străină în ruble în această perioadă.

Retragerea de numerar din conturile în valutã deschise în bãncile ruseşti va fi limitatã la 10.000 de dolari americani pânã pe 9 septembrie, restul putând fi retras doar în ruble la cursul de schimb curent, potrivit aceleiaşi surse.

Retragerile pot fi efectuate numai în dolari americani şi doar la casierie, indiferent de moneda contului, se aratã în comunicat, care menţioneazã cã intervalul de timp pentru orice astfel de tranzacţii ar trebui sã fie „de câteva zile”.

Rubla a doborât luni noi recorduri istorice de depreciere faţã de monedele occidentale, în contextul în care Rusia este lovitã de sancţiuni occidentale fãrã precedent, care au vizat în special Banca Centralã şi cele mai mari bãnci ale ţãrii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră