Trei firme și două persoane fizice având legături cu Kremlinul au activele înghețate în România

07 Mar 2022 | scris de A.V.
Trei firme și două persoane fizice având legături cu Kremlinul au activele înghețate în România

Trei firme și două persoane fizice au fost identificate în România ca având legături cu Kremlinul și prin urmare au activele înghețate, în conformitate cu sancțiunile decise de Uniunea Europeană, a declarat duminică seara, la Digi24, premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă în România există companii ruseşti care alimentează războiul lui Vladimir Putin, premierul Nicolae Ciucă a precizat că instituţia care se ocupă de această problemă este ANAF-ul, iar până în momentul de faţă au fost identificate trei entităţi şi două persoane fizice. „Intră sub sancţiuni, pe mâna autorităţilor din România. Suntem obligaţi să punem în aplicare deciziile care au fost luate la nivelul Uniunii Europene”, a precizat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă asta înseamnă că tot ce au ele în România este blocat în acest moment și nu mai pot face transferuri financiare, premierul a confirmat că „exact asta se întâmplă”.

Conform premierului, ministrul Finanţelor l-a anunţat că bunurile celor cinci entități au fost înghețate „imediat ce au fost identificate”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră