Cererile de decontare a hranei pentru refugiați trebuie depuse până marți de către cei care i-au găzduit în martie

03 Apr 2022 | scris de A.V.
Cererile de decontare a hranei pentru refugiați trebuie depuse până marți de către cei care i-au găzduit în martie

Românii care au găzduit în luna martie refugiați ucraineni pot depune, până marți, cererile pentru a primi de la stat banii pentru decontarea alimentelor.

Ei vor primi, deocamdată, doar 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană cazată. Aceasta, pentru că încă nu au fost publicate normele celuilalt actul normativ adoptat recent de guvern, care a majorat cu încă 50 de lei suma pe care statul o decontează pe zi pentru un refugiat, a explicat subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, pentru Radio România Actualități.

”Se prevede faptul că în primele trei zile lucrătoare ale lunii se depun documentele aferente lunii anterioare. Referitor la cei 50 de lei prevăzuți în legislație pentru cazare, trebuie precizat faptul că nu avem încă norme metodologice. De aceea, încurajăm pe toți cetățenii care în luna martie au cazat cetățeni ucraineni să își depună cererea acum pentru a primi cei 20 de lei pentru serviciile de masă, urmând ca în momentul în care apar normele procedurale să primească și cei 50 de lei”, a spus Sorin Ionescu.

Cei care nu reușesc să depună cererea în primele trei zile lucrătoare din lună pot depune solicitările și mai târziu, dar banii vor fi acordați în luna următoare, precizează redactorul Radio România Actualități.

Cererile pentru decontarea meselor asigurate refugiaților se depun împreună cu o declarație pe proprie răspundere la centrele locale de suport.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră