Polonia este DE ACORD să oferă SUA toate avioanele sale de luptă MIG-29 pentru a fi date Ucrainei și primi F-16 la schimb

08 Mar 2022 | scris de I.D.
 Polonia este DE ACORD să oferă SUA toate avioanele sale de luptă MIG-29 pentru a fi date Ucrainei și primi F-16 la schimb

Polonia a fost de acord să predea toate avioanele sale de luptă MIG-29 unei baze aeriene americane „imediat și gratuit”, ca parte a unui plan de furnizare de avioane ucrainenilor, scrie Sky News.

Într-o declarație, Ministerul de Externe al Poloniei a precizat: „Autoritățile Republicii Polone, după consultări între președinte și Guvern, sunt gata să desfășoare – imediat și gratuit – toate avioanele lor MIG-29 la baza aeriană Rammstein și pune la dispoziția Guvernului Statelor Unite ale Americii.

„În același timp, Polonia solicită Statelor Unite să ne pună la dispoziție avioane uzate cu capacități operaționale corespunzătoare. Polonia este pregătită să stabilească imediat condițiile de cumpărare a avioanelor.”

„Guvernul polonez cere și altor Aliați NATO – proprietari de avioane MIG-29 – să acționeze în aceeași ordine de idei”.

Conform ultimelor date, Polonia are în serviciu 23 de aparate MIG-29A/UB multirol. Dacă va renunța la ele, aviația de vânătoare va funcționa doar cu două tipuri de avioane:  Suhoi-22 (18 aparate)  și F-16 (48 de aparate).

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră