Covid19: CEO Pfizer crede că până la toamnă va exista un vaccin eficient „împotriva a tot ceea ce se știe în acest moment”

13 Apr 2022
Covid19: CEO Pfizer crede că până la toamnă va exista un vaccin eficient „împotriva a tot ceea ce se știe în acest moment”

Un vaccin împotriva Covid-19 eficient împotriva mai multor variante până în toamnă „este o posibilitate, dar nu o certitudine”, a declarat miercuri șeful gigantului farmaceutic american Pfizer, Albert Bourla, scrie AFP citata de BFMTV.

„Sper ca până în toamnă – dar nu este o certitudine – să avem un vaccin” care să fie eficient „împotriva a tot ceea ce se știe în acest moment”, a subliniat Albert Bourla, în cadrul unui briefing de presă organizat de Federația Internațională a Industria farmaceutică (Ifpma). Pfizer efectuează în prezent studii pentru a afla care ar putea fi cea mai bună formulă. „Odată ce avem datele care ne permit să decidem care (vaccin) este cel mai bun”, a spus Albert Bourla.

Eficacitate redusă a vaccinului împotriva Omicron
Pfizer și Biontech din Germania au dezvoltat unul dintre primele și cele mai eficiente vaccinuri Covid-19 injectate pentru prima dată în Marea Britanie la sfârșitul anului 2020, la mai puțin de un an după ce boala a fost detectată în China. Acest vaccin cu ARN mesager - la fel ca cel de la Moderna - și-a văzut eficacitatea redusă împotriva variantei Omicron a virusului și a subvariantelor sale care dau Covid-19, chiar dacă încă protejează foarte eficient împotriva simptomelor grave, a spitalizărilor și a decesului.

Pfizer testează în prezent diferite vaccinuri și doze. „Odată ce știm că este cea mai bună cale de urmat, vom solicita aprobarea” în Statele Unite, Europa și în alte părți ale lumii, a spus el.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră