SUA: Pfizer solicită autorizarea pentru vaccinul Covid pentru copiii sub cinci ani

02 Feb 2022
SUA: Pfizer solicită autorizarea pentru vaccinul Covid pentru copiii sub cinci ani

Decizia FDA ar putea veni în câteva săptămâni, dar rămân obstacole mari în calea vaccinării tuturor copiilor.

 

Copiii sub cinci ani, ultimul grup de americani încă neeligibili pentru vaccinuri împotriva Covid-19, ar putea primi în curând autorizație de urgență pentru vaccinuri, dar vaccinarea tuturor copiilor rămâne o provocare serioasă în SUA.

Pfizer și partenerul său farmaceutic german BioNTech au anunțat marți că solicită autorizarea de utilizare de urgență a vaccinului lor pentru copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și patru ani.

Cererea a fost depusă la cererea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente, au declarat companiile într-un comunicat – o mișcare neobișnuită a autorității de reglementare.

Decizia agenției ar putea veni în câteva săptămâni, dar acesta nu este singurul obstacol. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) trebuie, de asemenea, să aprobe, iar mulți părinți trebuie apoi convinși să-și vaccineze copiii mici.

In SUA, mulți părinți au făcut presiuni pentru extinderea vaccinurilor pentru copii mici și preșcolari

Familiile și chiar copiii înșiși spun că așteaptă cu nerăbdare această veste. La fel și profesorii și alții care lucrează cu copiii mici.

Un nou raport al Kaiser Family Foundation a constatat că 31% dintre părinți și-ar vaccina copiii sub cinci ani imediat - similar cu ceea ce au spus părinții cu vârsta peste cinci ani.

La mijlocul lunii decembrie, Pfizer/BioNTech a anunțat că două injecții dintr-o doză mică au creat răspunsuri puternice de anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și doi ani.

Dar dozele au produs rezultate dezamăgitoare la copiii cu vârste cuprinse între doi și patru ani, ceea ce a determinat adăugarea unei a treia doze pentru toți copiii sub cinci ani din studiu. Datele privind a treia doză nu sunt așteptate cel mai devreme în martie.

Autoritățile de reglementare ar putea acum autoriza regimul cu două doze pentru copiii mai mici, care au văzut răspunsuri eficiente la două injecții. De asemenea, ar putea permite copiilor puțin mai mari să primească aceleași doze în pregătirea pentru a treia injecție, în cazul în care datele arată că o injecție suplimentară ajută la crearea unui răspuns imunitar protector.

„Dacă două doze sunt autorizate, părinții vor avea ocazia să înceapă o serie de vaccinări împotriva Covid-19 pentru copiii lor în așteptarea unei potențiale autorizații pentru o a treia doză” , a declarat Albert Bourla, președinte și CEO al Pfizer, într-un comunicat.

 

Sursa: The Guardian

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră