Austria suspendă legea vaccinării obligatorii

09 Mar 2022
Austria suspendă legea vaccinării obligatorii

Guvernul austriac a anunțat miercuri, 9 martie, suspendarea legii privind vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, la doar o lună de la intrarea ei în vigoare, în fața pericolului mai mic al variantei Omicron, scrie Agenția France Presse citată de Le Figaro.

„Am decis să urmăm sfatul comisiei de experți” și să „suspendăm” textul, a anunțat ministrul Karoline Edtstadler la o conferință de presă la Viena. „Nu vedem în acest moment necesitatea implementării obligației de vaccinare în vederea variantei actuale”, care provoacă simptome mai puțin severe decât varianta Delta dominantă anterior, a explicat ea.

„În prezent, există multe argumente pentru a spune că acest atac la adresa drepturilor fundamentale nu este justificat”, a adăugat Karoline Edtstadler, responsabilă cu Constituția.

Legea a intrat în vigoare pe 5 februarie, o măsură fără precedent în Uniunea Europeană (UE) și a stârnit o puternică opoziție din partea unei părți a populației de 8,9 milioane de locuitori. Au fost afectați toți rezidenții de peste 18 ani din această țară de 8,9 milioane de locuitori, cu excepția femeilor însărcinate, a celor care au contractat virusul cu mai puțin de 180 de zile în urmă și în final a celor care pot fi scutiți din motive medicale.

Verificările urmau să înceapă la jumătatea lunii martie, cu penalități cuprinse între 600 și 3.600 de euro. S-au ridicat voci pentru a revizui textul, în timp ce Austria a pus capăt majorității restricțiilor de sănătate la începutul lunii martie. Țara alpină deplânge peste 15.000 de morți de la apariția pandemiei.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră