La masă cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

23 Apr 2019 | scris de Bianca Maria Drug
La masă cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Regina și-a păstrat neschimbate preferințele culinare de-a lungul timpului, potrivit fostului bucătar regal.

De două ori pe săptămână, Regina primește o listă cu sugestii de meniuri și notează ce-și dorește. 

Ceai și un biscuit

Regina își începe ziua cu o ceașcă de ceai proaspăt, Earl Grey, fără zahăr și un singur biscuit.

Mic dejun cu pâine prăjită

Micul dejun al Reginei este format, de obicei, din fructe și legume. Uneori, mănâncă pâine prăjită și gem sau marmeladă, iar la ocazii speciale, omletă cu somon afumat și trufe. Potrivit fostului bucătar regal, ea se bucură de trufele proaspete doar în preajma Crăciunului, când îi sunt aduse în dar.

Un pahar de gin 

Majestății Sale îi place un cocktail înainte de prânz și bea un pahar cu gin sau Dubonnet cu gheață și o felie de lămâie.

Fără paste, orez, cartofi

Regina manâncă de prânz la ora 13:00. Preferă pește pe pat de spanac sau pui la grătar cu salată. Nu prea mănâncă paste, orez sau cartofi.

Ceai cu prăjiturele și sendvișuri 

Ceaiul de la ora 17 este servit cu miere și o felie de tort, o bucățică de ciocolată sau un biscuit. Mai sunt acceptate sendvișurile cu castravete, somon afumat, ouă, maioneză, șuncă și muștar. Regina se mai bucură și de felii de pâine cu unt și gem, tăiate cubulețe mici.

Friptură la cină

Regina Elisabeta a II-a preferă carnea care provine de la micii comercianți locali. 

Favorita ei este friptura galică cu sos de ciuperci și smântână, alături de un pahar de whisky. Duminica îi place să mănânce o friptură la cuptor, eventual de miel sau de vită.

Indiferent de tipul cărnii, aceasta trebuie să fie bine făcută și urmată de căpșuni sau piersici, cultivate în grădina Castelului Windsor.

Un pahar de șampanie după cină

Regina își încheie ziua cu un pahar de șampanie Bollinger, Lanson sau Krug, mărci premiate cu distincții regale pentru calitatea lor și alese ca furnizori oficiali ai Casei Regale.

Ciocolata

Reginei îi place mult ciocolata. Preferata ei este ciocolata neagră, cu cât mai multă cacao.

Alte stiri din Life style

Ultima oră