Zelensky: vom abandona negocierile cu Moscova dacă soldații ucraineni din Azovstal vor fi ucişi

23 Apr 2022
Zelensky: vom abandona negocierile cu Moscova dacă soldații ucraineni din Azovstal vor fi ucişi

Volodimir Zelensky a susținut o conferință de presă de la o stație de metrou din Kiev. Președintele ucrainean a chemat din nou sâmbătă să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin „pentru a pune capăt războiului”, scrie Le Figaro

Kievul va abandona negocierile cu Moscova dacă soldaţii care rezista în vastul complex metalurgic Azovstal din Mariupol, în sud-estul Ucrainei, vor fi ucişi de armata rusă, a avertizat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky.

„Dacă oamenii noștri sunt uciși la Mariupol și dacă se organizează pseudoreferendumuri în regiunea Herson , atunci Ucraina se va retrage din orice proces de negociere”, a afirmat Volodymyr Zelensky în cadrul conferinței de presă de la Kiev.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a spus din nou sâmbătă că vrea să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin „pentru a pune capăt războiului”. „Cred că cel care a început acest război va putea să-l pună capăt”, a declarat Volodimir Zelensky repetând că „nu „nu i-a fost frică să se întâlnească cu (Vladimir Putin)” dacă aceasta ar duce la un acord de pace între Rusia și Ucraina.

„Am insistat încă de la început asupra negocierilor cu președintele rus” „Nu este că vreau (să-l întâlnesc), ci că trebuie să-l întâlnesc pentru a soluționa acest conflict pe cale diplomatică” adauga el. „Avem încredere în partenerii noștri, dar nu avem încredere în Rusia”, a spus el, totuși.

„Una dintre cele mai grele zile”
Președintele ucrainean s-a mai spus că este „pregătit” pentru „un schimb al soldaților noștri care  apără Mariupol”, în „orice format”, pentru a scoate „acei oameni care se află într-o situație oribilă, înconjurați”.

El a precizat că „ultimul contact” cu militarii închiși în pasajele subterane ale uriașei fabrici Azovstal datează „de acum o oră”. „Astăzi este una dintre cele mai grele zile” de când la începutul lunii martie a început asediul rusesc asupra lui Mariupol, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră