Zelensky: Ucraina are nevoie de 7 miliarde de dolari pe lună

22 Apr 2022
Zelensky: Ucraina are nevoie de 7 miliarde de dolari pe lună

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi, 21 aprilie, că țara sa are nevoie acum de 7 miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice cauzate de război, scrie AFP citată de Ouest France

Ucraina are nevoie de 7 miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice cauzate de războiul condus de Rusia, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski joi (21 aprilie).

„Și vom avea nevoie de sute de miliarde de dolari pentru reconstrucție”, a spus el în timpul unei mese rotunde despre ajutorul acordat Ucrainei la reuniuni ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și ale Băncii Mondiale de la Washington.

Cu câteva zile mai devreme, oficialii ucraineni informaseră FMI despre necesitatea de 5 miliarde de dolari pe lună pentru a continua să opereze economia țării cel puțin pentru următoarele câteva luni, a anunțat directorul general al FMI.

Ajutoarele sociale și alocațiile continuă să fie plătite ucrainenilor
„În ciuda tuturor dificultăților, țara noastră continuă să își îndeplinească toate obligațiile în materie de asistență socială, plăți de pensii, salarii (ale funcționarilor publici) […] și toate acestea costă aproximativ 7 miliarde de dolari SUA pe lună pentru bugetul nostru”, a spus prim ministrul Denys Shmyhal, care participă personal la masa rotundă.

Șeful guvernului ucrainean s-a întâlnit anterior cu președintele american Joe Biden.

Atentatele rusești „distrug” economia ucraineană, a deplâns și Volodimir Zelenski, subliniind că aceste bombardamente nu cruță grădinițele, școlile sau universitățile din toată țara.

Alte stiri din Externe

Ultima oră