Ucraina a primit avioane de vânătoare spune Pentagonul fără să precizeze proveniența acestora

20 Apr 2022
Ucraina a primit avioane de vânătoare spune Pentagonul fără să precizeze proveniența acestora

Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru a-și consolida forțele aeriene, potrivit Pentagonului, care refuză să precizeze numărul acestora, tipul de aeronave sau proveniența acestora, sune AFP citata de OuestFrance

Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru a-și consolida forțele aeriene, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, refuzând să precizeze numărul, tipul de aeronave sau originea acestora.

„Mai multe avioane de vânătoare ”
„Astăzi au la dispoziție mai multe avioane de luptă decât acum două săptămâni”, a spus purtătorul de cuvânt în timpul unei conferințe de presă.

„Fără a intra în detalii despre ceea ce furnizează alte țări, aș spune că au primit avioane suplimentare și piese de schimb pentru a-și mări flota”, a adăugat el.

El nu a precizat tipul de aeronave furnizate armatei ucrainene, care a cerut avioane timp de săptămâni, dar a dat de înțeles că sunt avioane de fabricație rusă.
„Alte națiuni care au experiență cu aceste tipuri de aeronave au putut să îi ajute să pună în funcțiune mai multe avioane”, a spus el.

Suport important
El a spus că Statele Unite, care nu vor să apară ca o țară beligerantă în acest conflict, au facilitat trimiterea de piese de schimb pe teritoriul ucrainean, dar nu au trimis avioane acolo.

Kiev a cerut de la partenerii săi occidentali Mig-29 că soldații săi știu deja să zboare. Un posibil transfer al unor astfel de avioane rusești din Polonia fusese discutat la începutul lunii martie, înainte ca Statele Unite să se opună, de teamă că Rusia ar putea vedea prea multă implicare directă a NATO în conflict

Alte stiri din Externe

Ultima oră