"Ce face NATO? Este condus de Rusia?" ironizează Zelensky

27 Mar 2022
"Ce face NATO? Este condus de Rusia?" ironizează Zelensky

În ultimul său videoclip postat sâmbătă seara, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut furnizarea de mai multe arme. „Avem nevoie de mai multe arme. Nu trebuie să protejăm doar Ucraina, ci și celelalte țări din Europa de Est, sub amenințarea unei invazii ruse. Am clarificat acest lucru în discuțiile noastre cu omologii noștri americani din Polonia”, a spus el citat de BFMTV.

„Ce face NATO? Este condus de Rusia? Ce așteaptă?” a întrebat el enervat.
Președintele ucrainean a cerut sâmbătă seara țărilor NATO să trimită mai multe arme în Ucraina pentru a face față invaziei ruse, susținând că așteaptă acest ajutor de „31 de zile”, începutul conflictului.

"Avem nevoie de mai mult armament. Trebuie să protejăm nu numai Ucraina, ci și celelalte țări din Europa de Est, sub amenințarea unei invazii rusești. Am clarificat acest lucru în timpul discuțiilor noastre cu omologii noștri americani din Polonia", a spus el.

1% din aeronavele și tancurile NATO
„Care este prețul acestei securități? Este foarte specific. Sunt avioane pentru Ucraina. Sunt tancuri pentru statul nostru. Este apărare antirachetă. Este armament antinavă. Este ceea ce au partenerii noștri. Asta este ceea se umple de praf în magazii„ a cerut volodimir Zelensky.

Președintele ucrainean a cerut occidentalilor 1% din avioanele și tancurile NATO. "Nu am cerut mai mult. Și nu cerem mai mult. Și așteptăm deja de 31 de zile!", a spus el.

„Trupele ruse distrug tot ceea ce ne face o națiune, dar vor fi considerați responsabili”, a avertizat el.
Luptă „în condiții inegale”
Președintele ucrainean a cerut deja țărilor Alianței să acorde „ajutor militar fără restricții” țării sale, pentru ca aceasta să poată face față armata rusă cu care Kievul se confruntă în prezent „în condiții inegale” într-un mesaj video adresat șefilor de stat. și conducerii NATO, reuniți joi la un summit extraordinar de la Bruxelles. De asemenea, el acuzase cu această ocazie Moscova că folosea bombe cu fosfor în Ucraina.

Rusia alimentează o cursă periculoasă a înarmărilor promovându-și arsenalul nuclear, a denunțat sâmbătă Volodimir Zelensky în timpul unei intervenții video la Forumul de la Doha, organizat de Qatar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră