Zelensky: „lumea întreagă trebuie să fie pregătită pentru amenințarea nucleară a Rusiei, nu numai Ucraina”

15 Apr 2022
Zelensky: „lumea întreagă trebuie să fie pregătită pentru amenințarea nucleară a Rusiei, nu numai Ucraina”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că „întreaga lume” ar trebui să fie „îngrijorată” de riscul ca Vladimir Putin, nervos pentru eșecurile sale militare din Ucraina, să recurgă la o armă nucleară tactică, reluând astfel avertismentul directorului CIA, scrie AFP citată de Le Figaro

Șeful serviciului de informații externe al SUA, William Burns, a declarat joi că amenințarea reprezentată de potențiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor nucleare de „putere redusă” de către președintele Putin nu ar trebui să fie „luată cu ușurință” dacă va „se scufunda în disperare” în fața eșecurilor armatei sale.

Întrebat de postul american CNN dacă împărtășește această îngrijorare, președintele Zelensky a răspuns:

„Nu numai eu, cred că întreaga lume, toate țările trebuie să fie îngrijorate”.

El a explicat că această îngrijorare se referă la „arme nucleare” sau „arme chimice”. „O pot face”, „pentru ei, viața oamenilor nu valorează nimic”, a insistat el în acest interviu care va fi difuzat în întregime duminică dar din care CNN a postat un extras. „Să nu ne facem griji, să fim pregătiți”, a adăugat el. „Dar aceasta nu este o întrebare pentru Ucraina”, ci privește „întreaga lume”, a spus el.
 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră