Zelensky: Rusia s-a lăudat că va pune mâna pe Kiev în 48 de ore, Ucraina respinge inamicul de 48 de zile

13 Apr 2022
Zelensky: Rusia s-a lăudat că va pune mâna pe Kiev în 48 de ore, Ucraina respinge inamicul de 48 de zile

Vorbind în timpul discursului său național de marți seara târziu, Zelensky a spus ca 48 de zile de zile de razboi armata rusă a atins un nivel de pierderi ireparabile mai mare decât cel al Uniunii Sovietice în 10 ani de război din Afganistan. Zelensky a propus apoi un schimb de prizonieri între oligarhul și politicianul de opoziție Viktor Medvedchuk si prizonierii ucraineni.

"Îți amintești cum Rusia s-a lăudat că va pune mâna pe Kiev în 48 de ore? În schimb, Ucraina respinge inamicul de 48 de zile. Astăzi merită amintit."

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a spus că „încă nu este posibil” să tragem concluzii 100% despre ce fel de substanță a fost folosită în Mariupol marți.

"Consideram cu mare atenție rapoartele de ieri despre folosirea unui proiectil cu o substanță otrăvitoare la Mariupol împotriva apărătorilor orașului.

Nu este încă posibil să tragem concluzii sută la sută despre ce fel de substanță a fost. Evident, este imposibil să se efectueze o investigație completă și o analiză completă în orașul asediat."

Referindu-se la arestarea celui mai apropiat aliat al lui Vladimir Putin în Ucraina, oligarhul Viktor Medvedchuk, Zelenski a descris captura ca fiind „simbolică”.

"Cred că este deosebit de cinic din partea lui să folosească camuflajul militar. A încercat să se deghizeze așa. Un astfel de „soldat”. Un astfel de „patriot”.

Ei bine, dacă Medvedchuk și-a ales o uniformă militară, el se încadrează sub regulile timpului de război.

Ofer Federației Ruse să schimbe acest tip al ei cu băieții și fetele noastre care sunt acum în captivitate în Rusia. Prin urmare, este important ca oficialii noștri de aplicare a legii și armata să ia în considerare și această posibilitate."

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră