Zelensky: „Dacă Ucraina cade, Rusia va merge după Țările Baltice și după toată Europa de Est”

03 Mar 2022
Zelensky: „Dacă Ucraina cade, Rusia va merge după Țările Baltice și după toată Europa de Est”

Preşedintele ucrainean le-a cerut joi occidentalilor să-şi sporească sprijinul, spunând că, dacă ţara sa ar fi învinsă de Rusia, aceasta va ataca restul Europei de Est, începând cu ţările baltice, pentru a ajunge „până la „La Zidul Berlinului”, spune Agenţia France Presse citata de Le Figaro

„Trebuie să vorbesc cu Putin (...) pentru că este singura modalitate de a opri acest război”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

„Dacă vom dispărea, Dumnezeu să ne ocrotească, atunci vor urma Letonia, Lituania, Estonia etc... Până la Zidul Berlinului, credeți-mă”, a spus presei Volodimir Zelensky, cerând occidentalilor să „închidă cerul” ucrainean pentru avioanele rusești sau să îi dea avioane. 

Președintele ucrainean a mai spus că dorește să negocieze direct cu omologul său rus Vladimir Putin, „singura modalitate de a opri războiul” dintre Kiev și Moscova.

„Trebuie să vorbesc cu Putin (...) pentru că este singura modalitate de a opri acest război”, a mai declarat Volodimir Zelensky în cadrul unei conferințe de presă, spunând că este „deschis” și „gata să abordeze toate întrebările cu Vladimir Putin.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră