Postul francez BFMTV anunță victoria lui Macron „din greșeală” cu mult înainte de rezultatele oficiale

24 Apr 2022
Postul francez BFMTV anunță victoria lui Macron „din greșeală” cu mult înainte de rezultatele oficiale

Canalul BFMTV a recunoscut o „eroare” duminică după ce a postat pe scurt o imagine care anunță victoria lui Emmanuel Macron pe Twitter și pe site-ul său YouTube scrie Le Figaro

Canalul BFMTV a recunoscut o „eroare” duminică după ce a postat pe scurt pe Twitter și pe site-ul său YouTube o imagine care anunța victoria lui Emmanuel Macron cu aproape o oră și jumătate înainte de publicarea rezultatelor alegerilor.

Pe Twitter și pe site-ul său YouTube, BFMTV a postat pe scurt în jurul orei 18.30 următorul mesaj: „Emmanuel Macron reales: întregul său discurs la Champ de Mars”, cu Turnul Eiffel în fundal.

„Această publicație este rezultatul unei erori umane și a fost eliminată imediat, la câteva secunde după această postare nefericită”, a comentat postul BFMTV, solicitat de AFP. „Toate ipotezele sunt pregătite de echipe”, a explicat ea.

Acest mesaj retras câteva minute mai târziu a stârnit mai multe reacții indignate pe Twitter. Rezultatele alegerilor sunt anunțate la ora 20.00 fix, iar presa franceză este obligată să nu dezvăluie nimic înainte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră