Un român a tamponat în Italia una dintre mașinile blindate care îl însoțeau pe președintele SUA

30 Oct 2021 | scris de A.V.
Un român a tamponat în Italia una dintre mașinile blindate care îl însoțeau pe președintele SUA

Un șofer român a intrat în coliziune cu una dintre mașinile blindate ale președintelui Statelor Unite ale Americii, aflat la Roma pentru summitul G20 informează Corriere della Sera, citat de rotalianul.com.

Într-o Roma blindată pentru summitul G20, a avut loc vineri, 29 octombrie, un accident între mașina condusă de un român în vârstă de 40 de ani și unul dintre autoturismele blindate care îl însoțeau pe președintele Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden, al doilea preşedinte catolic din istoria SUA, după John Kennedy, a avut vineri la Vatican o discuţie de mai mult de o oră cu Papa Francisc, prima dintr-o serie de întâlniri internaţionale prin care liderul de la Casa Albă doreşte în zilele următoare să repare imaginea Americii în lume după retragerea haotică din Afganistan.

Preşedintele SUA, însoțit de o coloană de 35 de autoturisme, multe dintre ele blindate, după întâlnirea de la Vatican s-a deplasat la Palatul Quirinale, unde l-a întâlnit pe președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

În pasajul subteran de sub podul Amedeo di Savoia Aosta, în fața Spitalului Santo Spirito, spre Gianicolo, un autoturism condus de un șofer român în vârstă de 40 de ani a intrat în coliziune cu una dintre mașinile blindate ale diplomatiei americane.

O coliziune în urma căreia șoferul român a fost rănit la un braț și a fost transportat la spital de echipajul medical de la 118. Celălalt șofer a scăpat nevătămat. Coloana prezidențială, așa cum era stabilit de strictele măsuri de securitate, și-a continuat drumul.

Patrule de ale Poliție municipale din Roma au intervenit la locul accidentului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră