Un român din Italia a fost confirmat cu noul coronavirus

05 Mar 2020
Un român din Italia a fost confirmat cu noul coronavirus

Ministerul de Externe a anunțat, joi seara, că un român rezident în Lombardia, Italia, a fost confirmat cu infecție cu noul coronavirus.

Acesta este primul român din Italia diagnosticat cu noul virus. Potrivit autorităților, acesta are simptome ușoare, fiind în auto-izolare la domiciliu.

Acesta este primul român infectat cu virusul Covid-19 din Italia, țară în care bilanțul epidemiei a ajuns la 148 de morţi. Numărul total al infecţiilor este de 3.296, au anunțat joi autoritățile italiene.

În România au fost confirmate până joi șase cazuri de infecție cu virusul Covid-19, iar trei din persoanele diagnosticate au fost declarate vindecate, a anunțat, joi, Grupul de comunicare strategică. Este vorba de bărbatul din Gorj, de o femeie de 38 de ani și de un bărbat de 48 de ani, ambii internați la Timișoara.

În acest moment, în România mai sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a acestora este stabilă, iar evoluția lor este monitorizată permanent de personal medical.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră