Clanurile românești se impun în fața nigerienilor pe piața prostituției din Bari

28 Sep 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Clanurile românești se impun în fața nigerienilor pe piața prostituției din Bari

Nu este nevoie de întunericul serii, afacerea prostituției la Bari și în localitățile limitrofe are profit și la lumina soarelui. O afacere cu multe zerouri, majoritatea ajungând în buzunarele clanurilor străine, cu aprobarea organizațiilor mafiote din Bari. De mulți ani încoace, forțele de ordine au lucrat la o hartă reală a grupurilor care își împart veniturile din traficul sexual, scrie Quotidiano di Puglia.

Recent, se observă o tendință în creștere, cea a clanurilor românești care se impun și asupra nigerienilor, mult timp lideri în această afacere. În ultimele săptămâni, de fapt, au existat numeroase ciocniri între membri din același clan balcanic, evident în conflict cu privire la gestionarea femeilor compatriote.

Ei sunt cei care decid zonele în care femeile, majoritatea tinere, se pot oferi contra cost. În același timp, și nu este o coincidență, apar incendii mai mult sau mai puțin extinse în taberele de romi, o posibilă consecință a acestor conflicte și o expresie a afirmării puterii unora asupra altora.

Există, a fost reconstituit, un tarif real pe care prostituatele trebuie să îl respecte pentru a-și continua activitatea: o listă de prețuri care variază în funcție de trafic și, prin urmare, de posibilitatea mai mare de câștig. Tarifele, descoperite de anchetatori, variază între 200 de euro și 500 de euro pe săptămână, depinde dacă este o stradă mai mult sau mai puțin frecventată: promenada Nazario Sauro, zonele San Giorgio, Santa Fara și șoselele de centură la nivelul cartierului Japigia sunt cele mai populare tocmai pentru că sunt străzi frecventate.

În ultimul timp, totodată, anchetatorii au descoperit o altă tendință în paralel: complice fiind și izolarea pentru virusul COVID-19, multe femei și-au mutat afacerile de pe stradă în apartamente pentru o activitate care, așa cum s-a demonstrat, nu cunoaște pauze sau inflație.

Dar, deși în interiorul caselor, rămâne mita de plătit celor care controlează zona care, la rândul lor, dau o parte din bani clanurilor din Bari. De fapt, nu este posibil ca, pe teritoriul controlat de organizațiile din Bari, să se facă afaceri fără să fie consultați cei care comandă: circumstanță care confirmă natura mafiotă a clanurilor.

Viața tinerelor femei, care se vând pe stradă sau în apartamente, prezintă conotații comune: cele care nu locuiesc în oraș sosesc la gară cu autobuzul, apoi încep serviciul, unele foarte devreme la ora 6:30, altele în jurul orei 10:30, după terminarea muncii regulate la hotel.

A ieși pe stradă este o alegere de viață, în ciuda tarifelor acum foarte mici, de 20 de euro în medie: o fac pentru aproximativ zece ani și apoi se întorc în România, unde le așteaptă copiii care nu știu nimic despre activitățile mamelor în Italia. Repatrierea lor este complexă, deoarece majoritatea așteaptă ca instanța să se pronunțe asupra cererii lor.

Locuiesc în hoteluri de mâna a doua, pentru a rămâne pe strada se administrează singure, plătind taxa pentru utilizarea zonei, dar dacă decid să schimbe zona, trebuie să anunțe și să obțină autorizația de la protectorul de serviciu.

Totuși, nu numai la Bari, ci și în municipiile învecinate: Triggiano, Rutigliano, Adelfia și, mai sus, spre nord de Bari. Ore și ore pe străzi, așteptând ca șeful să treacă să le ia pentru a le duce să mănânce la cea mai apropiată benzinărie.

Un fenomen pe care poliția are dificultăți să îl elimine definitiv, și din cauza lipsei de informații la dispoziția femeilor, în ciuda muncii neobosite a asociațiilor anti-trafic de carne vie din teritoriu. Rețeaua regională anti-trafic de carne vie a făcut multe lucruri, dar pentru ca eforturile să nu fie în zadar, instituțiile trebuie să mențină ridicată atenția tuturor asupra fenomenului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră