Reguli noi pentru românii care ajung la Roma cu autocarul

27 Iul 2020
Reguli noi pentru românii care ajung la Roma cu autocarul

Toți călătorii care vin la Roma din România cu autocare, chiar dacă vor fi obligați să intre în carantină, vor fi testați la bordul autovehiculelor - potrivit unei ordonanțe a regiunii Lazio, care va intra în vigoare marți. 
 
Pe lângă măsura izolării la domiciliu a tuturor cetățenilor care sosesc din România, fiecare regiune în parte este liberă să aprobe alte reguli de prevenție, dacă este necesar, potrivit RRA.
 
În Lazio, consilierul pe probleme de sănătate, Alessio d'Amato, a anunțat că, potrivit unei ordonanțe regionale care va intra în vigoare de mâine, toate persoanele care se întorc din țara noastră în autocare vor fi testate pentru coronavirus.

”Prioritatea noastră este să apărăm Roma şi Lazio”, a explicat d'Amato. Testele vor fi efectuate direct la bordul autocarelor, călătorii putând să coboare abia după aceea.
 
Există însă numeroase microbuze care vin dinspre România cu pachete, dar și cu pasageri pe care îi lasă în afara autogărilor și care, prin urmare, ies de sub controlul autorităților sanitare italiene.

La Roma, îngrijorarea a crescut după ce două românce au rezultat pozitive în urma testelor efectuate în autogara Tiburtina, după o călătorie de 24 de ore cu un autocar pe traseul Bacău-Roma.

Numai în capitala italiană, în familii, lucrează 38.000 de românce care, la revenirea din țară, ar putea să-i îmbolnăvească pe bătrânii sau pacienții cu diverse patologii de care se ocupă.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră