Un pod s-a prăbușit în Italia – doi șoferi au supraviețuit accidentului

09 Apr 2020 | scris de A.A.
Un pod s-a prăbușit în Italia – doi șoferi au supraviețuit accidentului

Un pod peste un râu s-a prăbușit miercuri, în nordul Italiei. Podul era tranzitat la acea oră de 2 tiruri. Ambii șoferi au supraviețuit, precizează BBC News.

Drumul între orașe era în mod normal tranzitat de mii de mașini în fiecare zi, dar, din cauza restricțiilor drastice de mobilitate din țară, acum era aproape gol.

Șoferii celor două tiruri care se aflaă pe pod în momentul prăbușirii au supraviețuit în mod miracol, doar unul dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale. Al doilea șofer a reușit să iasă singur din cabina grav avariată, fără răni majore, dar într-o stare de șoc evidentă.

Problema podurile din Italia a captat atenția mass-mediei mai ales în urma prăbușirii unui alt pod în august 2018 în urma căreia 43 de persoane ți-au pierdut viața. Mașinile s-au prăbușit de la o înălțime de 45 de metri printr-o fisură de 200 de metri apărută în asfaltul autostrăzii A10.  În urma investigațiilor s-a ajuns la concluzia că tijele de susținere a podului erau într-un grad avansat de degradare și au cedat sub presiunea greutății podului.

Podul prăbușit miercuri lega regiunile Liguria și Toscana, avea o lungime de 400 m și o înălțime de 7-8 metri.

Zgomotul provocat de prăbușire a fost disperasat până în prima localitate.

Podul fusese de curând supus unui proces de reconsolidare și de inspectiție a calității.

Autoritățile locale au considerat o minune faptul că nu au fost amenințate mai multe vieți în urma acestui dezastru.

Starea autostrăzilor, a podurilor și a drumurilor ce leagă zonele din Italia sunt într-o stare deplorabilă necesitând să intre într-o amplă campanie de mentenantă, conform BBC News.

Alte stiri din Externe

Ultima oră