Coronavirus în Marea Britanie: un bebeluș de șase săptămâni a decedat în urma infectării cu noul coronavirus

08 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Marea Britanie: un bebeluș de șase săptămâni a decedat în urma infectării cu noul coronavirus

Un bebeluș de doar 6 săptămâni a pierdut bătălia cu noul virus astfel devenind cea mai tânără victimă din Marea Britanie, precizează The Guardian.

Chiar dacă probabilitatea de a dezvolta o formă severă a coronavirului la copii este mult mai mică decât la adulți, în Marea Britanie au fost raportate 12 decese în rândul copiilor, chiar dacă erau spitalizați și se aflau sub atenta observație a medicilor. Vârsta acestora era între 0 și 19 ani.

Dintre aceștia 9 aveau probleme de sănătate înainte de a fi infectați, inclusiv bebelușul, dar 3 nu prezentau nicio comorbiditate.

Cel mai tânăr pacient care a decedat în urma infectării, dar nu prezenta nicio altă problemă medicală, a fost Ismail Mohamed Abdulwahab având doar 13 ani.

După ce aceste decese au apărut, specialiștii au tras un semnal de alarmă și au început studierea cazurilor, deoarece copiii nu se află în categoria de risc.

Dr. Nathalie MacDermott, profesor in cadrul King College din Londra a declarat: ”Este extrem de important să studiem aceste cazuri pentru a determina motivul acestor decese în afara grupurilor la risc. Aflarea unor potențiale cauze ne va permite să înțelegem cum afectează acest virus sistemul imunitar și am putea descoperi tratamentul potrivit pentru pacienții care prezintă forme grave ale infectării”.

Persoanele care prezintă deja probleme medicale sunt cuprinse în categoria cu riscul cel mai mare de a suferi complicații în urma contractării noului coronavirus. Un studiu efectuat pe un eșantion de 17.000 de pacienți ce au dezvoltat forme grave a prezentat că procentul cazurilor grave la copii este extrem de mic. Au fost studiate 16.749 de cazuri din 166 de spitale în perioada 6 februarie – 18 aprilie și din totalul celor pozitivi, 2% au fost copiii sub 18 ani și doar 0,8% copii sub 5 ani.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră