UE propune o zi de comemorare a „victimelor schimbărilor climatice”

14 Iul 2022
UE propune o zi de comemorare a „victimelor schimbărilor climatice”

Propunerea va fi înaintată miniștrilor mediului din cei douăzeci și șapte, înainte de discutarea cu statele membre, scrie LeFigaro.

Comisia Europeană a propus, joi, celor douăzeci și șapte să instituie o zi comemorativă anuală pentru „ victimele schimbărilor climatice ”, cu ocazia primei aniversări a inundațiilor mortale din Belgia și Germania .

„ Ne amintim astăzi de pierderile de vieți omenești din cauza condițiilor meteorologice neregulate, există morți aproape zilnic în lume. Este timpul să acordăm puțin mai multă atenție acestor victime ”, a declarat Frans Timmermans, vicepreședintele executivului UE, la sosirea sa la o reuniune a miniștrilor UE de mediu la Praga.

El a amintit de cele aproximativ 220 de morți din iulie 2021, în urma inundațiilor cauzate de ploile torenţiale din Germania și Belgia, dar și de cele șase decese din cauza unei tornade în Cehia din iunie 2021.

În vreme ce Europa este cuprinsă de un val de căldură și de incendii masive, comisarul european pentru mediu Virginijus Sinkevicius a adus miercuri seară un omagiu victimelor prăbușirii elicopterului în Grecia, care lua parte la combaterea unui incendiu forestier .

3700 de hectare de pădure au ars în Franța de marți

„ Ar fi bine să avem cel puțin o zi pe an în Europa pentru a comemora victimele condițiilor meteorologice catastrofale cauzate de criza climatică ”, a spus domnul Timmermans. Emotionat pana la lacrimi, el a vorbit despre moartea fiicei în varsta de 15 ani a unui coleg care anul trecut in inundațiile din Belgia.

Propunerea va fi înaintată joi miniștrilor mediului din cei douăzeci și șapte, înainte de discuție cu statele membre.

Alte stiri din Externe

Ultima oră