Twitter adaugă avertismente postărilor false despre războiul din Ucraina

21 Mai 2022
Twitter adaugă avertismente postărilor false despre războiul din Ucraina

Twitter extinde regulile de moderare a conținutului pentru a acoperi crizele precum războiul și dezastrele .Noile politici sunt adăugate chiar dacă Elon Musk, care este în proces de achiziție a companiei, critică agresiv regulile de moderare a acesteia, scrie NewYorkTimes

Twitter a declarat joi că adaugă noi politici menite să combată dezinformarea despre războiul din Ucraina și alte crize precum dezastrele naturale, o extindere a regulilor sale împotriva conținutului înșelător.

Compania a anunțat noua politică chiar dacă este în curs de a fi achiziționată de Elon Musk , miliardarul director executiv al Tesla și SpaceX, care a declarat că intenționează să elimine politicile Twitter de moderare a conținutului.

În conformitate cu noua sa regulă, Twitter va minimiza tweet-urile care răspândesc informații greșite despre crize precum dezastrele naturale și războaiele care s-ar putea răspândi rapid pe platformă. Compania va împiedica utilizatorii să retweeteze conținut de criză înșelător și va împiedica apariția acestuia în zone vizibile, cum ar fi cronologia și funcțiile de căutare.

În unele cazuri, Twitter va adăuga o etichetă de avertizare la dezinformarea despre război, alertând utilizatorii asupra conținutului înșelător, a spus compania. Tweeturile înșelătoare de la personalități politice, conturile verificate și instituțiile media sponsorizate de stat vor avea prioritate pentru etichetare, a spus Twitter.

Politica de dezinformare în criză are scopul de a aborda dezinformarea despre conflictele armate internaționale, inclusiv războiul din Ucraina, a declarat Yoel Roth, șeful Twitter pentru siguranță și integritate a site-ului. Oficialii ucraineni și diplomații ruși și-au folosit conturile oficiale de Twitter pentru a împărtăși informații false și înșelătoare despre război, iar postările lor au fost vizualizate și distribuite pe scară largă pe platformă.

Dar politica a fost în curs de dezvoltare încă de anul trecut, a remarcat domnul Roth. La acea vreme, dezinformările despre incendiile din California se răspândeau rapid pe Twitter și provocau perturbări pentru pompieri. Noile reguli ar putea fi aplicate după împușcături în masă, dezastre naturale și alte conflicte globale, a spus domnul Roth, sau orice situație care reprezintă „o amenințare pe scară largă la adresa vieții, siguranței fizice, sănătății sau subzistenței de bază”.

Twitter s-a bazat pe definiția Națiunilor Unite a unei crize umanitare pentru politica sa și a spus că va folosi informații de la grupuri umanitare, cei care monitorizeaza conflicte și de la organizațiile de știri independente pentru a evalua dacă un tweet este înșelător.

„Moderarea conținutului înseamnă mai mult decât doar lăsarea sau eliminarea conținutului și am extins gama de acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a ne asigura că sunt proporționale cu gravitatea potențialului rău”, a spus domnul Roth. „Am descoperit că neamplificarea sau recomandarea unui anumit conținut, adăugarea de context prin etichete și, în cazuri grave, dezactivarea interacțiunii cu tweet-urile sunt modalități eficiente de a atenua daunele, păstrând în același timp discursul și înregistrările evenimentelor globale critice.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră