Jumătate dintre urmăritorii lui Joe Biden pe Twitter sunt falși, arată un audit

18 Mai 2022
Jumătate dintre urmăritorii lui Joe Biden pe Twitter sunt falși, arată un audit

Aproape jumătate din cei 22,2 milioane de urmăritori actuali ai președintelui Joe Biden pe Twitter sunt conturi false, potrivit unui instrument de audit oferit de compania de software SparkToro, scrie Newsweek

Instrumentul SparkToro a constatat că 49,3% dintre conturile care urmăresc contul oficial @POTUS Twitter sunt „urmăritori falși” pe baza analizei unui număr de factori, inclusiv probleme de locație, imagini de profil implicite și utilizatori noi.

CEO-ul Tesla, Elon Musk , care încearcă în prezent să cumpere Twitter , și-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de conturi false și o potențială represiune ar putea face ca utilizatori precum Biden să piardă un număr mare de abonați.

Musk a declarat marți că acordul său de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea companiei de social media nu va putea continua până când problemele legate de conturile false nu vor fi rezolvate și pare să-l critice pe CEO-ul Twitter, Parag Agrawal.

Musk, cel mai bogat om din lume, a susținut că 20% dintre conturile de Twitter erau „conturi false/spam” și că această cifră este „de 4 ori mai mare decât pretinde Twitter, și ar putea fi *mult* mai mare”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră