Stare de urgenţă la Chişinău! Oraşul este paralizat de ninsoare

21 Apr 2017
Stare de urgenţă la Chişinău! Oraşul este paralizat de ninsoare Galerie foto (3)

Luna aprilie a anului 2017 va rămâne cu siguranţă în memoria colectivă, căci a jucat feste multora, de la Bucureşti, Koln, până la Chişinău. Din păcate, în capitala Republicii Moldova consecinţele ninsorii de la 20 aprilie sunt ceva mai grave decât o simplă nemulţumire a populaţiei care aştepta temperaturi de primăvară.

 

Premierul Pavel Filip a cerut președintelui să instituie starea de urgență. Ninsorile record din ultimele ore au paralizat orașul, iar alte 560 de localităţi ai rămas fără curent electric.Cea mai complicată situație este în raioanele de centru și sud ale țării, precum Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, Cimișlia, Leova, Hâncești, Cantemir, Căuşeni, Ștefan Vodă, şi de asemenea, în suburbia municipiului Chişinău, scrie Ziarul de Gardă.

Joi seară a fost declarată stare excepțională. Sunt zeci de străzi și dumuri blocate și mii de copaci doborâți de vânt și de greutatea zăpezii.

 

Autoritățile au făcut apel la populație să rămană acasă, potrivit protv.md.

În unele zone, zăpada a atins o jumătate de metru, sute de copaci au fost puşi la pământ, iar transportul public dat peste cap. 

Departamentul pentru Situaţii Excepţionale al Republicii Moldoa a îndemnat populaţia să ajute la deszăpezire în preajma locuinţelor şi pentru înlăturarea crengilor rupte şi a copacilor căzuţi pe drumurile publice.

"Ninsoarea  va continua pe parcursul acestei zilei si se va opri in doua jumatate, ceea ce va permite depasirea treptata a consecintelor acestei calamitati naturale.
Serviciile vor actiona in ordine pentru in inalturarea arborilor prabusiti, deblocarea principalelor artere, reconectarea la reteaua electrica, restabilirea circulatiei transportului public.
 Informati-va vecinii, rudele, prietenii despre cele mentionate mai sus"
, este anunţul Departamentului, difuzat vineri.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră