SUA: noi probleme generate de pandemia COVID-19

08 Iun 2022
SUA: noi probleme generate de pandemia COVID-19
Statele Unite au o problemă „foarte gravă” cu adaptarea vaccinării împotriva Covid-19, a avertizat un înalt oficial din domeniul sănătății.
Vaccinurile sunt de departe cel mai puternic instrument disponibil împotriva coronavirusului, protejând oamenii de a se îmbolnăvi grav, de a fi spitalizați și de a muri din cauza virusului.
Spre deosebire de multe țări mai puțin dezvoltate, SUA au suficiente doze pentru a vaccina pe toată lumea, precum și infrastructura necesară pentru a sprijini lansarea.
Problema: nu toată lumea vrea împușcătura.
„Avem o problemă cu adoptarea vaccinului care este foarte gravă în Statele Unite și orice putem face pentru ca oamenii să fie mai confortabili să poată accepta aceste produse medicale care pot salva vieți este ceva pe care simțim că suntem obligați să facem. „, a spus dr. Peter Marks, directorul Centrului pentru Evaluare și Cercetare Biologică.
Potrivit Centers for Disease Control and Prevention din SUA, 48,7% dintre persoanele cu vârsta peste 12 ani au fost complet vaccinate și au primit cel puțin o doză de rapel în SUA.
Aceasta este o rată mai mică decât în ​​alte țări cu acces similar la vaccinuri. De exemplu, 69,6% dintre persoanele cu vârsta de peste 12 ani au fost impulsionate în Regatul Unit și 55,5% în Canada. În cele 27 de țări ale Uniunii Europene, 62,6% dintre adulți au fost stimulați.
Marks a vorbit cu Comitetul consultativ pentru vaccinuri și produse biologice aferente Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA, în timp ce a luat în considerare aprobarea unui nou vaccin Covid-19 dezvoltat de compania americană de biotehnologie Novavax, marți.
Comitetul a votat cu o majoritate covârșitoare în favoarea aprobării vaccinului, spunând că autorizarea sa de urgență de la FDA ar fi benefică, scrie Jacqueline Howard de la CNN.
Ezitarea la vaccin a fost printre subiectele discutate în cadrul întâlnirii.
Vaccinul Novavax Covid-19 utilizează tehnologie diferită de cele trei vaccinuri utilizate în prezent în SUA și, prin urmare, ar putea fi o opțiune pentru persoanele alergice la un ingredient utilizat în vaccinurile ARNm.
Întrebat de ce este nevoie de un alt vaccin Covid-19 în Statele Unite, când trei vaccinuri au fost deja autorizate pentru utilizare -- Pfizer/BioNTech, Moderna și Johnson & Johnson's Janssen, acesta din urmă o injectare non-ARNm -- Marks a răspuns: „Vaccinul Janssen nu este utilizat în prezent ca vaccin de primă linie, la fel ca vaccinurile ARNm, ceea ce lasă problema vaccinurilor pentru cei care ar putea să nu vrea să ia un vaccin ARNm din cauza preocupărilor pe care le-ar putea avea cu un vaccin ARNm. "
În luna mai, FDA a limitat autorizarea de utilizare de urgență a vaccinului Janssen Covid-19 de la Johnson & Johnson la adulții care nu pot sau nu vor avea un alt tip de vaccin, din cauza riscului de apariție a unei stări rare și periculoase de coagulare după ce l-au primit.
Vaccinul Novavax Covid-19 -- administrat în două doze la trei săptămâni distanță -- este fabricat folosind bucăți mici de coronavirus construite în laborator pentru a stimula imunitatea.
Această abordare bazată pe proteine ​​este o metodă mai tradițională de dezvoltare a vaccinurilor decât vaccinurile ARNm de la Pfizer/BioNTech și Moderna.
A provocat pandemia boli mintale la copii sau a înrăutățit situația?
R: Pandemia nu a crescut bolile mintale la adolescenți, ci în schimb „simptome demascate” care ar fi fost altfel gestionate, potrivit dr. John Walkup, șef de psihiatrie pentru copii și adolescenți la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră