Dr. Anthony Fauci a fost testat pozitiv pentru Covid

16 Iun 2022
Dr. Anthony Fauci a fost testat pozitiv pentru Covid

Dr. Anthony Fauci, liderul efortului guvernului SUA de răspuns la pandemie de Covid, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, scrie CNBC.

Fauci, care este complet vaccinat și are doua boostere împotriva Covid, se confruntă cu simptome ușoare, potrivit unui comunicat de miercuri al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, pe care îl conduce.

„Dr. Fauci se va izola și va continua să lucreze de acasă”, se arată în comunicat. „Nu a fost recent în contact strâns cu președintele Joe Biden sau cu alți înalți oficiali guvernamentali”.

Pe lângă faptul că este director al NIAID, care este o divizie a National Institutes of Health, Fauci este și consilierul medical șef al lui Biden.

NIAID a declarat în declarația sa că Fauci va urma liniile directoare Covid-19 emise de Centrele federale pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și „sfatul medical din partea medicului său și se va întoarce la NIH atunci când va fi negativ”.

Expertul în boli infecțioase a fost fața publică a răspunsului la Covid de când pandemia a început serios în Statele Unite în martie 2020.

Promovarea de către Fauci a eforturilor de atenuare a coronavirusului, inclusiv distanțarea socială, purtarea măștilor și, atunci când acestea au devenit disponibile, vaccinările, l-au făcut un erou pentru mulți. Dar a atras și critici din partea altora care credeau că răspunsurile oficiale la Covid au fost prea grele.

Luna trecută, Fauci a spus CNN că nu își va continua rolul de consilier medical șef al Casei Albe dacă Trump câștigă un al doilea mandat ca președinte în 2024.

„Dacă te uiți la istoria răspunsului în timpul administrației Trump, cred că, în cel mai bun caz, ai putea spune că nu a fost optim”, a spus Fauci în acel interviu.

„Și cred că doar istoria va vorbi de la sine despre asta.”

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră