Scenaristul peliculei „Cernobîl” vrea adevărul despre incidentul nuclear din Rusia

16 Aug 2019
Scenaristul peliculei „Cernobîl” vrea adevărul despre incidentul nuclear din Rusia

Unul dintre autorii serialului de televiziune filmat în SUA „Cernobîl”, scenaristul Craig Mazin, a declarat că autoritățile Federației Ruse trec sub tăcere informațiile referitoare la incidentul petrecut pe 8 august în regiunea Arhanghelsk.

„Noi, cetățenii Statelor Unite ale Americii, suntem convinși că această explozie are legătură cu testele unui nou tip de rachete de croazieră, cu care Vladimir Putin se mândrește în mod deosebit”, a afirmat scenaristul american.

El a explicat că are în vedere „o rachetă cu un reactor nuclear de mici dimensiuni”.

Mazin a reamintit faptul că, în 1986, guvernul sovietic a ascuns datele referitoare la catastrofa produsă la centrala atomoelectrică de la Cernobîl.

Acum conducerea Rusiei procedează la fel, a arătat scenaristul american, citat de „TJournal”. Cetățenii trebuie „să ceară răspunsuri” de la autorități, a arătat acesta.

„Sper foarte mult ca după incident și, probabil, măcar într-o oarecare măsură datorită serialului nostru, oamenii vor cere în sfârșit guvernului să le spună adevărul”, a remarcat scenaristul american.

După cum relatează agenția rusă de presă Rosbalt, după cum s-a comunicat, la testele militare din apropiere de Severodvinsk și-au pierdut viața cinci angajați ai „Rosatom”, iar nivelul de radioactivitate a crescut în regiune de 4-16 ori.

Alte stiri din Externe

Ultima oră