Reprezentant OMS laudă politica adoptată de Suedia în combaterea pandemiei de coronavirus

30 Apr 2020 | scris de A.A.
Reprezentant OMS laudă politica adoptată de Suedia în combaterea pandemiei de coronavirus

Un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății a lăudat modelul adoptat de Suedia și a transmis statelor aflate în lupta de gestioanare a pandemiei să urmărească măsurile impuse.

„Cred că vom ajunge la o nouă noțiune de normalitate. Cred că în multe privințe Suedia reprezintă un model de viitor, dacă dorim să ne întoarcem la o societate care nu are restricții”, a declarat Dr. Mike Ryan din Geneva, conform Foxnews.com.

Directorul executiv al Programelor de Urgență ale OMS, Mike Ryan a lăudat și sistemul medical suedez care a reușit să facă față afluxului de pacienți și a luat cele mai bune măsuri de a preveni răspândirea virusului.

”Recurg la politici ample de testare, urmăresc anchete epidemiologice și au reușit să-și mărească semnificativ capacitatea din terapiile intensive. Chiar dacă numărul de confirmați este mare, se pare că sistemul lor medical nu și-a atins limitele”, a adăugat Ryan.

El a dorit să comenteze și asupra criticilor aduse oficialilor suedezi care au fost aspru condamnate pentru că nu au impus restricții drastice: ”Suedia a pus pe primul loc politicile de distanțare fizică și s-a asigurat că sunt luate toate măsurile necesare pentru a proteja oamenii aflați în categoria de risc. Ceea ce a fost diferint a fost faptul că s-au bazat pe cetățeni, pe abilitatea și dorința lor de a respecta regulile transmise, fără să-i constrângă în vreun fel.”

Suedia are o populație de peste 10 milioane de locuitori, a înregistrat un val mare de decese acum 10 zile și acum numărul total de decese covid a fost de .2586 din cele 21.092 de cazuri confirmate.

Aceaste precizări vin mult prea târziu, ținând cont că majoritatea statelor lumii deja și-au compromis în mod grav economia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră