OMS: nu există nicio dovadă că pacienții vindecați de coronavirus nu pot să se infecteze din nou

25 Apr 2020 | scris de A.A.
OMS: nu există nicio dovadă că pacienții vindecați de coronavirus nu pot să se infecteze din nou

Organizația Mondială a Sănătății trage un nou semnal de alarmă: nu există nicio dovadă științifică conform căreia pacienții vindecați în urma infectării cu noul coronavirus nu se pot îmbolnăvi din nou, precizează The Hill.

Mai multe țări, printre care și Statele Unite vor să elibereze adeverințe celor care au fost declarați vindecați în urma contractării noului virus pentru a putea să se reîntoarce la muncă.

”Mulți reprezentanți ai guvernelor au declarat că se pot elibera pașapoarte de imunitate sau certificate de sănătate celor care au fost deja infectați în urma confirmărilor venite din efectuarea testelor de imunitate. Aceste certificate ar permite astfel cetățenilor să călătorească, să se întoarcă la muncă și să-și reia activitatae zilnică presupunând că ei nu se pot reinfecta cu COVID. Nu există nicio dovadă că toți cei care s-au vindecat sau prezintă anticorpi ai SARS-CoV-2 nu pot să contracteze din nou virusul”, au precizat reprezentanții OMS într-o declarație de presă.

Washington Post a relatat că de luni Chile va emite pașapoarte medicale pacienților declarați vindecați ei ne mai fiind obligați să respecte măsurile de izolare și carantinare.

Expertul în sănătate publică din SUA, Anthony Fauci a anunțat de la începutul lunii că se discută la cel mai înalt nivel posibilitatea implementării unui sistem asemănător tuturor americanilor care au trecut prin boală.

”Putem să discutăm de aceste adeverințe medicale doar după ce aflăm exact care sunt categoriile vulnerabile. Am demarat discuțiile cu privire la acest procedeu și am putea să-l facem să funcționeze”, a adăugat Fauci.

Conform cifrelor oficiale transmise de Universitatea Johns Hopkins, peste 790.000 de oameni s-au vindecat de coronavirus.

Cu toate acestea OMS a declarat că s-au înregistrat cazuri de reinfectare cu noul coronavirus după ce au fost declarați vindecați pacienții.

Conform unui raport transmis de oficialii din Coreea de Sud, 91 de pacienți vindecați au fost testați pozitiv înainte de externare acest lucru fiind o reactivare a coronavirusului, nu neapărat o reinfectare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră