Putin: „Operațiunea specială va fi finalizată”

16 Mar 2022
Putin: „Operațiunea specială va fi finalizată”

Președintele rus Vladimir Putin a asigurat miercuri într-o videoconferința transmisa la TV că operațiunea sa militară din Ucraina a fost un „succes”, spunând că Moscova nu va lăsa această țară să devină un „cap de pod” pentru „acțiuni agresive” împotriva Rusiei, scrie Le Figaro. Președintele rus a vorbit după ce președintele Zelensky s-a adresat Congresului SUA.

„Operațiunea se desfășoară cu succes, în strictă conformitate cu planurile prestabilite”, a spus Vladimir Putin, potrivit comentariilor difuzate la televiziune, reafirmând că nu are intenția de a „ocupa” Ucraina. Potrivit acestuia, ofensiva a fost lansată pentru că „toate opțiunile diplomatice” au fost „epuizate”.

„Pur și simplu nu aveam opțiuni pentru a rezolva problema pașnic”, a continuat liderul rus, care a asigurat că are „toate motivele să credem” că „componentele armelor biologice” sunt în dezvoltare pe teritoriul ucrainean

Operațiunea militară rusă în Ucraina va fi finalizata, mai spune Putin citat de La Reppublica care citeaza la rândul ei agentia Ria Novosti.

Putin compară atitudinea occidentală față de ruși cu „pogromurile” împotriva evreilor
Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că avalanșa de sancțiuni și condamnări occidentale care lovesc Rusia, economia ei, sportivii și lumea culturală este comparabilă cu persecuția antisemita.

„Occidentul a renunțat la masca decenței și a început să se comporte detestabil. Paralele sunt evidente cu pogromurile antisemite”, a declarat el, în cadrul unei ședințe de guvern transmise la televiziune.

 „Dacă Occidentul crede că Rusia se va da deoparte, nu înțelege Moscova”.

El a adăugat că Ucraina a planificat o agresiune împotriva Rusiei, care va fi susținută de puterile occidentale si că puterile occidentale vor să creeze o „anti-Rusie” și nu le pasă de poporul ucrainean. Putin a adăugat că Occidentul împinge Ucraina să „continue vărsarea de sânge” furnizându-i arme, spune SkyNews

Putin atacă Occidentul: „Imperiul minciunilor”

Pentru Vladimir Putin, citat de Reuters , Occidentul „încearcă să dezmembreze Rusia, dar nu va reuși”. Și din nou: „Încercarea occidentală de a avea dominație globală se apropie de sfârșit”. Sancțiunile occidentale „au lovit puternic întreaga economie mondială” iar pentru liderul de la Kremlin „toată planeta plătește pentru ambițiile Occidentului”, care „ar fi impus sancțiuni și Rusiei”. Scopul sancțiunilor occidentale este „de a înrăutăți viața a milioane de oameni, au toate semnele de agresiune, de război cu mijloace economice, politice, informative, într-un mod total clar”, scrie La Reppublica

Alte stiri din Externe

Ultima oră