Emmanuel Macron s-a declarat „îngrijorat și pesimist”: Democrația noastră este amenințată

10 Mar 2022
Emmanuel Macron s-a declarat „îngrijorat și pesimist”: Democrația noastră este amenințată

Înainte de începerea summitului care reunește cei 27 de lideri ai Uniunii Europene la Versailles, care va avea loc joi și vineri, președintele Republicii Emmanuel Macron a răspuns la câteva întrebări ale jurnaliştilor cu privire la ameninţarea pe care o reprezintă invazia rusă în Ucraina pentru Uniunea Europeană și continuarea acestui conflict, scrie BFMTV.

„Războiul din Ucraina este o traumă imensă, o dramă politică, umană și umanitară care va duce la reconstrucția Europei noastre”, a declarat Emmanuel Macron la deschiderea summitului european de la Versailles. Cei 27 de membri ai Uniunii Europene sunt așteptați pentru două zile, la două săptămâni după declanșarea ofensivei rusești.

„Pe termen scurt, nu văd o soluție diplomatică în următoarele ore și zile, dar vom vorbi din nou cu președintele Putin în următoarele zile”, a spus el.

Cea mai bună soluție ar fi încetarea focului, dar nu cred că este realist”, a deplâns Emmanuel Macron, care se angajează să facă tot posibilul pentru a ajuta Ucraina și Rusia să găsească o soluție diplomatică, pentru că doar părțile interesate pot decide asta”

Emmanuel Macron a reamintit că a fost în contact de multe ori cu președintele Rusiei Vladimir Putin și că nu va „continua eforturile pentru a încerca să obțină această încetare a focului” pe teritoriul ucrainean.

Vă spun cu onestitate, sunt îngrijorat, pesimist și de aceea cred că Europa noastră trebuie să fie prezentă”, a mai spus el.
„Europa este unită în fața acestui război”, potrivit președintelui, iar acest summit trebuie să permită în special „să afișeze și să continue să consolideze această unitate europeană”, a explicat Emmanuel Macron.

„Femei și copii au fost din nou uciși. Au fost comise tragedii umanitare de acest tip, chiar în centrul orașului.

Franța condamnă în cei mai fermi termeni acest act de război, al cărui obiectiv evident este uciderea civililor”, a mai spus Emmanuel Macron.

Alte stiri din Externe

Ultima oră