Polonia a cumpărat 250 de tancuri americane Abrams pentru 4,3 miliarde de euro

05 Apr 2022
Polonia a cumpărat 250 de tancuri americane Abrams pentru 4,3 miliarde de euro

Polonia a semnat un contract de 4,3 miliarde de euro pentru 250 de tancuri de luptă americane Abrams cu „o cantitate serioasă de muniție”, scrie BFMTV.

Ministrul polonez al Apărării a semnat, marți, o comandă pentru 250 de tancuri de luptă americane Abrams, în versiunea lor modernizată, în valoare totală de 4,74 miliarde de dolari (4,32 miliarde de euro), în conformitate cu anunțurile făcute anul trecut.

„Acordul acoperă achiziția a 250 de tancuri Abrams, tancuri de recuperare, poduri de asalt (...), sisteme de antrenament și logistică precum și o cantitate serioasă de muniție”, a precizat Mariusz Blaszczak, în cadrul unei ceremonii televizate.
„Suma tranzacției este de 4,74 miliarde de dolari”, a adăugat el.

Livrare anul acesta 

Potrivit presei poloneze, este vorba de 250 de tancuri Abrams în versiunea M1A2 SEPv3 fabricate de grupul american General Dynamics, 26 de tancuri de recuperare Hercules M882 și 17 poduri de asalt M1110.

Potrivit ministrului, tancurile, dintre care primele 28 vor fi livrate în acest an Poloniei, vor fi dislocate la est de Vistula pentru a „descuraja potențialii agresori”.

„Toată lumea este conștientă de ceea ce se întâmplă în spatele graniței noastre de est”, în Ucraina, care se confruntă de mai bine de o lună cu invazia rusă, a subliniat el.
Livrările tuturor acestor echipamente grele trebuie să fie finalizate până în 2026.

Alte stiri din Externe

Ultima oră