SUA au desfășurat două baterii antiaeriene Patriot în Polonia

09 Mar 2022
SUA au desfășurat două baterii antiaeriene Patriot în Polonia

Bateriile antiaeriene, staționate de obicei în Germania, au fost repoziționate „la cererea” guvernului polonez, a spus acest înalt oficial care a cerut anonimatul, scrie Agentia France Presse citata de La Presse.

Statele Unite au desfășurat două noi baterii antiaeriene Patriot în Polonia, în conformitate cu angajamentul său de a apăra teritoriul țărilor NATO, a declarat miercuri un înalt oficial al Pentagonului.

Aceste baterii antiaeriene, de obicei staționate în Germania, au fost repoziționate „la cererea” guvernului polonez, a spus acest înalt oficial care a cerut anonimatul.

„Cele două baterii Patriot sunt acum repoziționate în Polonia”, a spus el în timpul unei conferințe de presă. „Nu vom spune unde sunt. Dar sunt în Polonia și sunt în serviciu”.

Patriot este un sistem de rachete sol-aer (SAM) capabile să contracareze și să distrugă rachetele balistice, avioanele sau rachetele de croazieră. Sunt utilizate pe scară largă în Orientul Mijlociu.

„Este o desfășurare pur defensivă efectuată într-o manieră preventivă pentru a contracara orice potențială amenințare împotriva noastră sau împotriva forțelor aliate”, a subliniat înaltul oficial, amintind angajamentul președintelui Joe Biden de a respecta articolul 5 din Carta NATO care obligă toți membrii săi să să vină în ajutorul unui aliat în cazul unui atac.

Anunțul vine la o zi după ce Washingtonul a respins oferta Varșoviei de a preda avioane de luptă Mig-29 de fabricație rusă pentru livrarea în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră