OMS: mai mult de două treimi din populația lumii are anticorpi împotriva Covid-19

03 Iun 2022
OMS: mai mult de două treimi din populația lumii are anticorpi împotriva Covid-19

Potrivit OMS, mai mult de două treimi din populația lumii are anticorpi împotriva Covid-19, scrie RTBF.

Mai mult de două treimi din populația lumii are probabil o cantitate semnificativă de anticorpi împotriva Covid-19, fie după vaccinare, fie după contaminare naturală, a declarat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Seroprevalența (numărul de persoane care dezvoltă anticorpi, nota editorului) a crescut astfel la 67% în octombrie. În februarie 2021, era încă de 16%, precizează OMS, care se bazează pe mai multe studii internaționale. Datorită progresiei variantei omicron mai contagioase, această cifră este probabil și mai mare.

Persoanele care au fost deja infectate și vaccinate au cea mai bună protecție împotriva formelor severe de Covid-19, potrivit unui număr de studii. Cu toate acestea, nu se știe dacă această observație se aplică noilor variante.

Datele mai arată că seroprevalența este mai scăzută la copiii sub nouă ani și la adulții cu vârsta peste 60 de ani, comparativ cu persoanele în vârstă de douăzeci de ani, precizează OMS.

Numărul de anticorpi scade în timp, mai mulți factori joacând un rol în acest sens, potrivit OMS. Studiile viitoare ar trebui să determine cât de repede scade această protecție.

Alte stiri din Externe

Ultima oră