Medicii din Hong Kong prezintă un nou potențial tratament al coronavirusului

09 Mai 2020 | scris de A.A.
Medicii din Hong Kong prezintă un nou potențial tratament al coronavirusului

O echipă medicală din Hong Kong prezintă un nou potențial tratament în urma infectării cu COVID-19: o combinație de 3 medicamente antivirale și un stimul al sistemului imunitar, precizează CNN.

Doctorii au declarat că sunt în stadiul de testare a acestui potențial tratament. La ora actuală singurul tratament autorizat este cel cu medicamentul experimental Remdesivir dovedindu-și beneficiile în scurtarea perioadei de convalescență.

Dr. Kwok-Yung Yuen împreună cu colegii săi din cadrul Universității Hong Kong au supus testelor o combinatie de medicamente folosite în maladia HIV, Ritonavir și Lopanivir împreună antiviralul Ribavirin și un medicament folosit în tratarea sclerozei multiple, Beta Interferon.

Pacienții care au luat parte la acest studiu prezentau simptome ușoare și moderate, primind tratamentul format din combinația de medicamente în maxim 7 zile de la confirmare. Mai mulți doctori susțin că este imperios necesar ca administrarea tratamentului să înceapă cât mai repede de la infectare.

Echipa lui Yuen a organizat 2 studii: o parte din pacienți au fost tratați doar cu Kaletra, o combinație de medicamente folosite pentru pacienții HIV, iar cea de-a doua parte a pacienților au primit combinația dintre Lopinavir, Ritonavir, Ribavirin și Beta Interferon.

Cei din urmă au fost testați negativ în doar 7 zile de la aplicarea tratamentului, pe când cei din prima serie, au scăpat de noul coronavirus după 12 zile.

Pacienților cărora li s-a administrat cocktailul de medicamente au prezentat o ameliorare a stării medicale în maxim 4 zile, ceea ce a redus și perioada de spitalizare, dar doar pentru cazurile ușoare și medii.

Dr. Peter Chin-Hong, cadrul medial al Universității San Francisco din California a precizat că acest nou tratament aduce mai multă speranță în lupta cu pandemia. ”Acest studiu este cu atât mai îmbucurător pentru că avem o alternativă la singurul tratament până în momentul de față, Remdesivir. Aceste medicamente au fost deja testate și le putem administra pacienților în siguranță”.

Capacitatea de producție a Remdesivir este, totuși, limitată și nu ar putea să acopere cererea mondială, dar această nouă descoperire va permite folosirea multiplelor tratamente pentru pacienții COVID și în funcție de capacitatea de aprovizionare a spitalelor.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră