New York Times aduce un tribut deceselor COVID în ziua în care SUA se pregătesc să depășească pragul celor 100.000 de decese în urma infectării cu noul coronavirus

24 Mai 2020 | scris de A.A.
New York Times aduce un tribut deceselor COVID în ziua în care SUA se pregătesc să depășească pragul celor 100.000 de decese în urma infectării cu noul coronavirus

În timp ce SUA se apropie de pragul de 100.000 de decese legate de coronavirus, cotidianul New York Times a umplut întreaga sa primă pagină a ziarului de duminică cu 1.000 de nume ale victimelor bolii Covid-19 din întreaga țară, scrie francetvinfo.fr.

Ziarul deschide prima pagină a ediției de duminică cu un tilul sumbru ”Decesele din SUA se apropie de 100.000, o pierdere incomensurabilă”, adăugând că ”Nu erau doar simple nume într-o listă. Eram noi”.

Întreaga listă, care continuă în interiorul ziarului, numără aproape 1.000 de nume, o parte extrem de mică a numărului total de persoane decedate în timpul pandemiei, până acum. DOAR 1% din numărul victimelor.

Bilanțul deceselor în SUA este de 97.048, cel mai mare din lume, iar New York Times a spus că a vrut să puncteze astfel pragul de 100.000 de victime pe care îl vor atinge în puțin timp. SUA a raportat peste 1,6 milioane cazuri pozitive cu noul coromavirus

Numele prezentate de New Yok Times includ Joe Diffie, 62, Nashville, cântăreț de country recompensat cu un premiu Grammy, Lila A. Fenwick, 87, New York City, prima femeie afro-americană ce a absolvit Facultatea de Drept a celebrei Universități Harvard, dar și personaje cheie din comunități restrânse care au reușit să pună aprenta pe viețile semenilor lor.

Marc Lacey, editorul ziarului național a declarat că a dorit să lase o pagină de istorie pentru posteritate, astfel, oamenii și peste 100 de ani, vor putea citi ce a însemnat această perioadă pentru noi toți.

Președintele Trump, aflat în cursă electorală, face noi presiuni naționale pentru redeschiderea economică, chiar dacă cifrele îmbolnăvirii sunt în continuare foarte mari, iar economia este grav afectată de pandemie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră