Un nou derapaj marca Donald Trump: numărul mare de persoane infectate reprezintă o ”medalie de onoare” pentru SUA

20 Mai 2020 | scris de A.A.
Un nou derapaj marca Donald Trump: numărul mare de persoane infectate reprezintă o ”medalie de onoare” pentru SUA

Donald Trump a declarat că numărul atât de mare de persoane infectate cu noul coronavirus în SUA ar trebui privit ca o ”medalie de onoare”, chiar dacă Statele Unite sunt plasate pe primul loc mondial ca efecte ale pandemiei, anunță The Evening Standard.

Președintele american consideră că numărul mare de persoane confirmate sunt de fapt un omagiu adus capacității extrem de mare de testare din SUA.

Statele Unite au raportat de la declanșarea pandemiei peste 1,5 milioane de pacienți pozitivi și aproximativ 92.000 de americani au pierdut bătălia cu boala, conform cifrelor oficiale ale Universității Johns Hopkins.

”Atunci când noi declarăm că avem cele mai multe cazuri pozitive din lume, înseamnă că avem și cea mai mare capacitate de testare”, a declarat Trump în cadrul primei ședințe a cabinetului său de la declanșarea pandemiei.

”Am putea privi aceste cifre și dintr-o perspectivă pozitivă. Acest lucru ne demonstrează că noi testăm cel mai mult. Așa că o să privesc numerele ca pe niște medalii de onoare. Acestea sunt un omagiu adus capacității noastre de testare și a muncii tuturor specialiștilor noștri”, a adăugat președintele.

Conform Centrului de Prevenție a Bolilor din SUA, guvernul a efectuat peste 12,6 milioane de teste.

Săptămâna trecută președintele amercian sugera că exact această capacitate de testare ar purta vina numărului extrem de mare de infectați și chiar îndemna să se efectueze mai puține teste pentru a avea mai puțini pacienți.

Alte stiri din Externe

Ultima oră