Morți și răniți, în urma unui incendiu devastator la Paris. Posibilă mână criminală la originea tragediei

05 Feb 2019
Morți și răniți, în urma unui incendiu devastator la Paris. Posibilă mână criminală la originea tragediei Galerie foto (2)

Nouă persoane și-au pierdut viața și 36 au fost grav rănite într-un incendiu devastator, care a cuprins un imobil la Paris, de pe strada Erlanger, numărul 17, în cursul nopții de luni spre marți, informează pompierii, citați de 7sur7.be.

Ipoteza unei mâini criminale este luată în calcul pentru această tragedie, o locatară a imobilului, în stare de ebrietate, fiind reținută, a anunțat procurorul Republicii. Femeia, în vârstă de 40 de ani, are probleme psihiatrice și are antecedente, potrivit BFM TV.

Potrivit informațiilor obținute de jurnaliștii de la Le Point, femeia ar fi fost văzută încercând să dea foc unui vehicul și ar fi incendiat un tricou, pentru a da foc unei pubele.

Totodată, a fost deschisă o anchetă petru ”distrugere voluntară prin incendiu, care a provocat pierderea de vieți omenești”.

Intervenția pompierilor a fost îngreunată de accesul foarte complicat la această clădire și de structura acesteia.

Focul, care s-a declanșat dintr-un motiv încă nedeterminat, a provocat și rănirea altor 36 de persoane, inclusiv trei pompieri. El s-a declanșat la ora 01:00, potrivit pompierilor, care au descris o scenă de o violență incredibilă.

Există riscul prăbușirii etajelor superioare, de aceea pompierii fac verificări minuțioase în interiorul imobilului.

Unii locatari ai acestei clădiri datând din anii 70, având opt etaje, s-au refugiat pe acoperișul clădirii pentru a scăpa de flăcări, iar alții au strigat după ajutor de la ferestrele apartamentelor lor, scrie 7sur7.be.

La fața locului s-au deplasat 200 de pompieri. Mai multe străzi ale acestui cartier elegant, situat în apropierea Bois de Boulogne, erau blocate de poliție și pompieri.

La 12 ianuarie, o explozie urmată de un incendiu la o brutărie situată la parterul unei clădiri rezidențiale a provocat moartea a patru persoane în arondismentul 9 din centrul Parisului.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră