Cum au vandalizat huliganii Arcul de Triumf din Paris (VIDEO)

02 Dec 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Cum au vandalizat huliganii Arcul de Triumf din Paris (VIDEO) Galerie foto (3)

Sâmbătă de coșmar la Paris. Grupuri de huligani infiltrați printre protestatarii auto-intitulați ”vestele galbene”, de la vestele reflectorizante pe care le poartă în timpul protestelor la adresa Puterii, au vandalizat Arcul de Triumf.

O SERIE DE IMAGINI ȘOCANTE POATE FI CONSULTATĂ AICI

Cotidianul francez Le Figaro estimează că pagubele produse la Arcul de Triumf sunt de câteva sute de milioane de euro!

Au forțat ușa cu extinctoare, au spart vitrinele și s-au servit, cam așa ar putea fi descrisă pe scurt scena în care huliganii vandalizează Arcul de Triumf, imagini care acum fac înconjurul lumii.

 /p>

Monumentul simbol al Parisului a devenit scenă pentru violențe ieșite din comun. Președintele Franței, Emmanuel Macron, aflat în Argentina, la Summitul G20, a făcut distincția între protestatarii a căror nemulțumire este legitimă, dar care nu produc distrugeri, și acești huligani, care nu vor schimbare, ci haos.

Duminică dimineață, revenit în țară, Macron s-a deplasat la Arcul de Triumf, pentru a constata pagubele.

Protestul de sâmbătă, degenerată în scene de adevărată gherilă urbană, s-a soldat cu 133 de răniţi şi un număr incredibil de mare de persoane reținute - 412, dintre care 378 au fost plasate în arest preventiv.

Executivul francez a declarat din nou duminică, prin purtătorul său de cuvânt Benjamin Griveaux, că nu îşi va schimba cursul în faţa mobilizării aşa-numitelor "Veste galbene", care protestează în special la adresa creşterii taxelor la carburanţi.

Totodată, preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat pentru duminică dimineaţă o reuniune de criză, a doua zi după haosul provocat la Paris, pentru a încerca să găsească un răspuns la mişcarea care se pare că a scăpat de sub orice control şi să trage concluziile zilei incredibile din Capitala Franței.

În înregistrările video difuzate cu insistență pe rețelele de socializare se pot vedea manifestanți scandând ”Macron, demisia!”, în timp ce președintele și alți oficiali se deplasează pe Bulevardul Kleber din Paris.

 /p>

Alte stiri din Externe

Ultima oră