Succes de proporții al Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal pe scena Filarmonicii din Paris

01 Dec 2018
Succes de proporții al Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal pe scena Filarmonicii din Paris

Unul dintre cele mai spectaculoase omagii culturale aduse Centenarului României a avut loc la Paris la 30 noiembrie și a purtat semnătura Orchestra Română de Tineret - Cristian Mandeal.

Concertul face parte dintr-un nou turneu spectaculos al orchestrei inclus în cadrul proiectului Anului Centenar "România în lume", pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franţa prin trei concerte ce se desfăşoară în aceasta perioada la Bucureşti, Paris şi Basel între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

La 30 noiembrie 2018, la Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris Orchestra Română de Tineret a semnat o pagină de istorie, entuziasmând o sală întreagă cu un program ce a cuprins George Enescu – Rapsodia I în La major, Saint-Saens - Concertul pentru pian si orchestră nr. 2 - solist fabulosul pianist Fazil Say şi Ceaikovski - Simfonia “Manfred”.

Al treilea concert al turneului va avea loc la Basel la 2 decembrie, de la ora 20, la Basel Musical Theater, solist fiind tânărul pianist rus Oleg Khudyakov.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră