Măsurile luate de Olanda pentru a permite reîntoarcerea elevilor la școală

08 Mai 2020 | scris de A.A.
Măsurile luate de Olanda pentru a permite reîntoarcerea elevilor la școală

Pentru a pregăti reîntoarcerea la școală a elevilor, administrația școlii Springplank din orașul Den Bosch au amplasat separatoare de plastic pe fiecare bancă, au montat dispensere cu dezinfectanți la intrare și pe holuri și au impus reguli de dezinfecție periodică pentru a asigura sănătatea copiilor, precizează Reuters.

Administratorul școlii, Rascha van der Sluijs precizat că profesorii se întorc la catedră fără vreo grijă legată de siguranța elevilor. ”Am montat separatoare de plastic atât la fiecare bancă, cât și la catedră pentru a proteja atât cadrele didactice, dar și elevii”.

Școlile au fost închise din 14 martie, doar câțiva elevi au putut să participe la ore ai căror părinți luptau în prima linie. Marea majoritate a orelor au fost mutate în online.

Fiecare localitate va aplica politici diferite de redeschidere a școlilor, unele preferând programul alternativ, altele impunân obligativitatea purtării unei măști de protecție.

Springplank aplică o metodă diferită: copiii mici vor folosi o intrare în școală, iar cei mai mari altă intrare pentru a preveni răspândirea virusului. Accesul părinților în școală este interzis.

Olanda a raportat 42.093 cazuri pozitivie și 5.393 decese COVID, cu un procent de 1,3% al cazurilor confirmate la persoane mai tinere de 20 de ani. Noile cazuri pozitive sunt pe panta descendentă de câteva săptămâni permițând autoritățile să deschidă școlile primare din 11 mai, iar cele gimnaziale și liceele din 1 iunie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră