Vestea cea mare vine din partea Germaniei: sportul își poate relua activitatea. Se redeschid toate magazinele

06 Mai 2020 | scris de A.A.
Vestea cea mare vine din partea Germaniei: sportul își poate relua activitatea. Se redeschid toate magazinele

Cancelarul german, Angela Merkel a declarat că țara sa și-a tins țelul și a oprit răspândirea pandemiei de coronavirus, conform BBC News.

Bundesliga poate să-și reia competițiile sportive, toate magazinele vor fi redeschise, iar școlile se vor redeschide gradual pentru finalizarea ultimului semestru, precizează autoritățile.

Cele 16 state federale din Germania cu acordul guvernului central vor decide individual următoarele măsuri graduale de redeschidere a economiei.

Vor avea posibilitatea de a carantina anumite zone dacă vor reapărea focare de infecție.

Măsura de distanțare fizică va fi respectată pentru încă minim o lună, măsurile de relaxare aplicate momentan sunt destul de timide, dar conform ultimelor cifre, se va trece la o redeschidere mai amplă a țării.

Membrii a două familii diferite vor putea să se întâlnească și să petreacă timp unii în compania celorlalți, iar persoanele vârstnice din căminele de bătrâni vor putea fi vizitate.

”Cred cu certitudine că putem declara că am reușit să depășim primul val al pandemiei. Dar trebuie să fim conștienți că suntem într-o stare fragilă și va trebui să facem față pericolului noului coronavirus pentru o perioadă lungă de timp”, a declarat Merkel.

Markus Soder, oficialul bavarez, a declarat că Germania a făcut față mult mai bine pandemiei în comparație cu alte țări, politicile generale și regionale au fost cele corecte, iar locuitorii au respectat măsurile impuse. Cheia succesului ratei scăzute de infectare a fost combinația între distanțarea fizică și igiena strictă.

Germania a înregistrat sub 7.000 de decese în timpul pandemiei, pritre cele mai reduse cifre din zona europeană.

Institutul Robert Koch a raportat 165 de decese și 947 noi infectări în ultimele 24 de ore.

Rata de infectare a fost menținută sub 1, chiar și după aplicarea măsurilor de relaxare, iar Merkel și-a exprimat încântarea că Germania nu a trecut la peste 1000 de îmbolnăviri în doar 24 de ore.

Alte stiri din Externe

Ultima oră