SUA raportează 64.700 decese de coronavirus în timp ce au început relaxarea restricțiilor

02 Mai 2020 | scris de A.A.
SUA raportează 64.700 decese de coronavirus în timp ce au început relaxarea restricțiilor

Statele Unite au înregistrat peste 1.800 de noi decese în 24 de ore de vineri, ca urmare a epidemiei de coronavirus, un bilanț ușor scăzut față de zilele anterioare, potrivit datelor Johns Hopkins University, citate de AFP.

Nnumărul total al deceselor din Statelor Unite este de peste 64.700 de victime, cel mai mare preț plătit de o țară, chiar dacă proporțional cu populația, Belgia, Spania, Italia, Regatul Unit sau Franța sunt mai afectate.

Statele Unite au, de asemenea, cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu Covid-19, cu peste 1,1 milioane de cazuri înregistrate oficial.

Aproape 165.000 de persoane sunt declarate vindecate. Timp de trei zile, bilanțurile americane pe 24 de ore au început să crească din nou, între 2.000 și 2.500 de decese fiind înregistrate zilnice.

În ciuda rapoartelor zilnice foarte îngrijorătoare privind numărul de morți și îmbolnăvirile, statele federale americane avansează în ridicarea măsurilor restrictive. În plus, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgență, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienților care suferă de coronavirus, anunță președintele Donald Trump.

Pe de altă parte, în mai multe țări din Europa de Vest, chiar dacă relaxarea măsurilor de carantinare a început, pașii sunt timizi fiindcă există frica de un nou val de contaminări.

Pandemia a ucis peste 235.000 de oameni la nivel mondial de la debutul său în decembrie în China, potrivit unui raport întocmit de AFP din surse oficiale.

Cea mai afectată țară este Statele Unite cu aproape 65.000 de decese. Statele Unite au totalizat peste 30 de milioane de cereri de ajutor de șomaj de la mijlocul lunii martie, un record istoric.

Pentru a reporni economia, peste 35 din cele 50 de state americane au început să ridice restrictiile sau urmează să facă acest pas, în timp ce demonstrațiile pentru „redeschiderea Americii” se înmulțesc în toată țara.

Alte stiri din Externe

Ultima oră