New York: Mii de oameni cer intervenția NATO în Ucraina

06 Mar 2022
New York: Mii de oameni cer intervenția NATO în Ucraina

Mii de ucraineni, americani de origine ucraineană sau newyorkezi s-au adunat sâmbătă în emblematica Times Square din New York pentru a cere intervenția în Ucraina a NATO, a Statelor Unite sau a Uniunii Europene, scrie Agenția France Presse citata de Le Figaro.

Această intersectie din inima Manhattanului, cunoscută în întreaga lume pentru panourile sale gigantice digitale de deasupra music-hall-urilor din Broadway, a fost împodobită cu culorile galben și albastru ale Ucrainei afișate de demonstranții de toate vârstele. Ei au susținut timp de câteva ore pancarte prin care se cerea „sfârșitul războiului”, „o zonă de excludere a zborului” sau îndemnau să-l „oprească Putin”, comparându-l pe președintele rus cu Hitler.

Adunarea a umplut cu ușurință întreaga zonă din Times Square, care se întinde pe mai multe blocuri de clădiri de-a lungul celebrului Broadway și Seventh Avenue.

Multe dintre sloganurile de pe panourile de la protest au fost ca răspuns la declarația lui Putin conform căreia o încercare a oricărei țări de a impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei ar fi considerată „participare la conflictul armat”.

Solicitarea Kievului de a impune o zonă de excludere a zborului a fost respinsă atât de NATO, cât și de președintele Statului Major al SUA, generalul Mark Milley.

Sursa: Le Figaro

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră