Europa are nevoie de 500 miliarde de euro din partea UE în a doua etapă de redresare a economiei

19 Apr 2020 | scris de A.A.
Europa are nevoie de 500 miliarde de euro din partea UE în a doua etapă de redresare a economiei

Europa va avea nevoie de cel puțin 500 miliarde de euro din fondurile Uniunii Europene pentru a-și putea finanța economiile grav avariate de pandemia ce afectează întreaga lume de luni de zile. Aceste sume se adaugă celor deja promise de instituțiile de finanțare în prima fază de gestionare a crizei în Europa, precizează Reuters.

Directorul general al Mecanismului de stabilitate european (MSE), Klaus Regling, a declarat într-un interviu acordat ziarului Corriere della Sera că cel mai ușor mod de a gestiona criza este prin intermendiul fondurilor UE și a bugetului alocat de aceasta țărilor membre.

”Sunt de părere că în cea de-a doua etapă Europa are nevoie de 500 miliarde de euro, dar această sumă poate fi depășită. Pentru a putea gestiona corect criza avem nevoie de instrumente clare, de măsuri coerente venite din partea Uniunii Europene. Ajustarea bugetului UE va fi singura modalitate de a menține stabilitatea în regiune.”

Pe 9 aprilie, ministrii de finanțare din țările membre UE au declarat că vor fi alocate peste 540 miliarde euro pentru a sprijini economia europeană în lupta împotriva crizei ce se adâncește pe zi ce trece.

Se estimează o recesiune de până la 7,5% în zona euro, vor fi alocate sume imense pentru redresarea economică, dar încă nu s-au stabilit măsurile de asigurare a acestor fonduri către toate statele membre UE.

Pe 23 aprilie va avea loc o nouă video conferință la nivelul UE pentru a descoperi toate modalitățile de a obține fondurile ce vor fi alocare în sprijinul economiei europene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră