Altex donează 162.000 de euro pentru spitalele din Suceava, Timișoara și Brașov

15 Apr 2020 | scris de A.A.
Altex donează 162.000 de euro pentru spitalele din Suceava, Timișoara și Brașov

Retailerul  Altex România anunţă că a donat echipamente de protecţie şi aparatură de terapie intensivă, în valoare de 162.000 de euro, către spitale din Suceava, Timişoara şi Braşov., precizează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, aparatura medicală şi echipamentele de protecţie vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" din Timişoara şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov.

De asemenea, centrul operativ al Ministerul Afacerilor Interne (MAI) care gestionează agenţii din teren a fost dotat cu electronice performante, respectiv laptopuri şi smartphone-uri.

Iniţiativa Altex a avut sprijinul Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor de Interne şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

"Înţelegem că doar prin solidaritate şi implicare, România va putea depăşi această criză. Timp de câteva săptămâni, am avut discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului pentru a afla nevoia reală a spitalelor, dar şi a celorlalte instituţii implicate în gestionarea stării de urgenţă. Am înţeles nevoia urgentă de echipamente pentru secţiile de Terapie Intensivă, acolo unde viaţa celor infectaţi depinde de un monitor sau un ventilator. În parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul Afacerilor Interne, ne-am angajat să oferim ajutor, donând echipamente şi aparatură în valoare de 162.000 de euro. O parte dintre ele a ajuns deja la autorităţi care le-au distribuit. Altele sunt comandate şi achitate, urmând să ajungă în ţară, în următoarele 10-12 zile", a declarat Dan Ostahie, CEO şi fondator Altex România.

Până în prezent, retailerul electro-IT a donat şapte monitoare COMEN C90 pentru terapie intensivă, în valoare de 60.000 de euro (Ministerul Sănătăţii face distribuţia către spitale în funcţie de necesitate) precum şi 17.000 de măşti tip scoică cu standard de protecţie personală FFP2 (standard recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în protecţia împotriva COVID-19), în valoare de 52.817 euro, din care circa 10.000 de bucăţi au ajuns, la finalul lunii martie, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" din Timişoara, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov şi Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, restul de 7.000 fiind la dispoziţia IGSU.

Totodată, 150 de laptopuri (cu sistem de operare inclus), în valoare de 25.000 de euro, 130 de smartphone-uri, de 21.500 de euro, respectiv 26 scaune de birou în cuantum de 2.707 euro, urmează să ajungă, în luna aprilie, la centrul operaţional din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) care coordonează activitatea din teren

Altex România este lider pe piaţa de retail din România, cu 125 magazine deschise la nivel naţional. Pe parcursul a 28 de ani de activitate, compania a trecut de la un business local de import de televizoare, la liderul pieţei locale de produse electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră