Coronavirus în Italia: Școlile rămân închise și după relaxarea restricțiilor

17 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Italia: Școlile rămân închise și după relaxarea restricțiilor

Italia cel mai probabil nu va putea deschide şcolile în luna mai, aşa cum va face Germania, a afirmat vineri într-un interviu ministrul Educaţiei, Lucia Azzolina, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

"Guvernul va lua o decizie în câteva zile. Însă în actuala situaţie de sănătate, deschiderea (şcolilor) în mai devine tot mai puţin probabilă cu fiecare zi care trece", a afirmat ea pentru cotidianul Corriere della Sera.

"Ar însemna mobilizarea a opt milioane de elevi", a adăugat ea.

Italia a fost cel mai puternic lovită de pandemia de coronavirus dintre ţările europene, cu peste 22.000 de decese şi aproape 170.000 de infecţii.

Restricţiile sale actuale expiră la 3 mai.

Italia a fost prima ţară din Europa care a introdus măsuri de izolare la nivel naţional, la 10 martie, şi ar putea fi una dintre ultimele care le va relaxa.

Guvernul este sub presiunea grupurilor de afaceri şi a regiunilor mai industrializate din nord de a permite o reluare treptată a activităţilor economice începând cu 4 mai.

În privinţa părinţilor care trebuie să stea cu copiii acasă, Azzolina a spus că guvernul îi va susţine cu mai multe permise de concedii parentale şi subvenţii extinse pentru îngrijirea copilului.

Ea a mai afirmat că nu îi place "ideea ca elevii să poartă măşti la şcoală" şi că ar fi nepractic să li se ceară copiilor să respecte distanţarea socială.

Alte stiri din Externe

Ultima oră